Вести

ETV

Авалски торањ добио декоративно осветљење

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и заменик градоначелника Београда Горан Весић пустили су у рад нову декоративну расвету Авалског торња, технички најмодернију, са 45 рефлектора којама се управља компјутерски, и обасјава нашу престоницу у свим бојама.

На овом спортско-туристичком комплексу, од сада су посетиоцима доступни додатни садржаји: Музеј емисионе технике, вештачка стена за пењање, село вилењака (дрвене кућице са мостићима) и учионица на отвореном.

Потпредседник Владе и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић истакао је одличан успех у развоју комплекса торња у последње две године, који се огледа у већем броју продатих улазница за 20% у односу на 2017.годину (која је држала рекорд од 2013.године), што је 165.000 продатих улазница од почетка године до сада. Ово министарство које је и финасирало радове око торња у све три фазе, кроз пројекте развоја туризма у Србији, и надаље ће подржавати развој Авале.

Заменик градоначелника Горан Весић, овом приликом је похвалио партнерски однос са министарством туризма, и подсетио на учешће града о недавном асфалтирању ове деонице Авалског пута. Весић је додао да ће комплекс торња бити још атрактивнији и посећенији од наредне године, када почиње изградња ски стазе.

Сви садржаји су бесплатни и у употреби посетиоцима у току радног времена Авалског торња.

Како изгледа декоративна расвета торња и светлосни спектакл над Београдом погледајте на линку https://www.youtube.com/watch?v=J_BaexqVMPs