Amsterdam – IBC 2017.

03/10/2017 | Vesti

I ove godine inženjeri iz JP ETV-a su aktivno učestvovali na najvećem sajmu telekomunikacija u Evropi – IBC 2017 u Amsterdamu .
Nebojša Dragić, Danica Živančević, Marko Ivanović i Jovan Zlatanović su u Amsterdamu imali specifične zadatke iz svih oblasti telekomunikacija i sastali se sa renomiranim svetskim proizviđačima.
Posećena je kompanija JUNIPER, sa kojima zajednički radimo na novim projektima. Posećena je laboratorija u kojoj se projektuju i testiraju nova telekomunikaciona rešenja.

Sa kompanijom Gates Air diskutovano o proizvodima ITRAPLEX IP LINK MPX i INTRAPLEX LIVELOOK ( audio monitoring) i mogućnostima primene kod nas, ali mogućim benefitima primene. Treba reći da je ova kompanija slavila 95 godina svoga postojanja i da inovacijama tako dug vremenski period unapređuje tržište telekomunikacija.
WORLDCAST SYSTEM je kompanija koja između ostalog nudi odlična rešenja za monitoring, pre svega mislimo na audio monitoring- AUDEMAT. A o njihovim brendovima: koderima i dekoderima treba reći da da poseduju izuzetnu pouzdanost i kvalitet.

Holandska firma FUNKE nudi rešenja prijemnih antena TV, FM, DAB signala, NETINSIGHT je Švedska kompanija koja svojim NIMBRA proizvodima nudi rešenja u pogledu potpune izolacije servisa, sinhronizacije kroz mrežu…
EVERTZ kompanija nudi nova rešenja u pogledu play out sistema – MEDIATOR X, ali i sa ruterima generacije EXE46T kojima može da monitoriše greške i predviđa alarmna stanja. KATHREIN je predstavio novu seriju antena i SMART MONITORING sistem za nadgledanje, detektovanje i sprečavanje problema u antenskim sistemima.

S kompanijom je razgovarano o novom testiranju HEADEND-a, sa HARMONIKOM o budućoj saradnji i podršci za opremu koju koristimo.
TREDESS je predstavio novu seriju repetirtora sa znatno boljom grafičkim interfejsom, 2WCOM seriju kodera i dekodera FMCO1 i MM01 i pojasnio njihove mogućnosti.

ONE TASTIC je predstavio predajnike male snage DAB+, tj. našu budućnost.
Posebno bih izdvojili kompaniju TEAM CAST sa kojima imamo odličnu saradnju i zajedno radimo na projektima novih sistema i tehnologija koje nas u budućnosti očekuju.


Od mnogobrojnih kompanija još bih izdvojili i posetu ATOS-u kompaniji koja nudi sistem BNCS koji može da nadgleda i kontroliše svu opremu sa instalacijom specifičnih interfejsa, zatim i AXEL koji su predstavili dekodere nove generacije, kao i njihovom rešenju za monitoring sistem.