“Види Србију” са Авалског торња и испод њега

02/06/2018 | Вeсти

Караван Туристичке организације Србије “Види Србију” које моменте ћеш памтити овог лета, започео је своју промитвну летњу кампању испод симбола Београда, са платоа Авалског торња.
Туристичке организације из градова у Србији на промотивном догађају на Авали своју дестинацију представили су се на 40 пултова и културно-уметничким програмом на бини.


Свечаности су присуствовали и министар трговине туризма и телекомуникација Расим Љајић, који је истакао да држава у овој години наставља са развојем и улагањем у нове туристичке потенцијале и обнавља старе, као и са кампањом за доделу бесплатних ваучера за одмор у Србији. Он је овом приликом додао да ће поред досадашњих улагања од стране министарства, ускоро наставити са развојем новитета на комплексу торња на Авали, пре свега у још бољу осветљеност престоничког симбола који поздравља све госте Београда приликом уласка у наш град са свих страна. Основ за финансијску подршку су свакако и резултати који показују 35,5% већу посећеност торња од почетка ове године, него у првих пет месеци 2017.године, која се сматра рекордном у претходне четири.
Директорка Туристичке организације Србије, Марија Лабовић најавила је почетак промотивне кампање „Види Србију“ – које моменте ћеш памтити овог лета? који има за циљ да у предстојећем летњем периоду позива домаће госте да свој летњи одмор или његов део проведу на дестинацијама широм Србије.

Караван већ 8.јуна наставља пут Врњачке Бање, а 22.јуна је поново у Београду, на Тргу Републике. Са Авале је 2.јуна одзвањала труба са Златибора, фолклорни асамбли из Србије, а посетицима је био приређен и бесплатан концерт Биље Крстић.