ЕТВ-у признање за допринос афирмисању права транспарентности

02/10/2018 | Вeсти

У „Клубу посланика“ у Београду, 28.09.2018. године одржан је скуп посвећен обележавању Међународног дана права јавности да зна у организацизи Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Мисије ОЕБС у Србији, Коалиције за слободу приступа информацијама, Удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Србије уз учешће великог броја представника медија, удружења грађана, органа власти, као и чланова дипломатског кора.

Скупу су се обратили: Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, њ.е. Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније у Србији, њ.е. Амбасадор Андреа Орицио, шеф Мисије ОЕБС у Србији и Силвија Пановић Ђурић испред Савета Европе. То је била и прилика да се, како је истакунуо „ констатује да неки људи и организације дају вредан допринос афирмацији права јавности да зна и да им се за то ода признање“. Комисија коју чине председници новинарских удружења УНС-а и НУНС-а, представник академске заједнице, представник Коалиције НВО за слободу приступа информацијама и повереник, признања је доделила у неким од посебних категорија органа власти, а признања је уручио повереник Родољуб Шабић. Том приликом ЈП „Емисиона техника и везе“ је на име израде, ажурности и транспарентности Информатора о раду, добило признање за допринос афирмисању права јавности да зна у категорији републичке агенције, заводи, друге организације.

ЈП „Емисиона техника и везе“ је једино јавно предузеће у Републици Србији које је добило ово изузетно признање. У име ЈП „Емисиона техника и везе“ признање је примила Душица Илић-Рашета, задужена за израду Информатора о раду. Приликом уручења признања посебно је наглашена афирмативна улога ЈП „Емисиона техника и везе“ у погледу транспарентности у раду и поступању, ажурности и садржајности публикације „Информатор о раду“.