МБТ 2017 одржан у Љубљани

01/06/2017 | Вeсти

 

Ове године је од 24. до 26. маја у Љубљани одржан 15. традиционални сусрет компанија из региона које се баве емитовањем радио и ТВ програма, као и произвођача емисионе опреме: МБТ 2017 – ANNUAL MEETING OF REGIONAL BROADCASTING ORGANIZATIONS AND TRANSMITTING EQUIPMENT MANUFACTURERS

 

145 учесника из 12 земаља је присуствовало овој конференцији, што представља рекорд у досадашњим окупљањима. Из наше компаније је конференцији присуствовала двочлана екипа инжењера: Слађан Станковић, руководилац сектора технике и Небојша Драгић, руководилац технолошког одсека. Поред низа занимљивих тема, преовладавајући наслови ове године су се тицали дигиталног радија – DAB+ (Digital Audio Broadcasting) и Хибридног емитовања широкопојасне телевизије – HbbTV (Hybrid Broadcast Broadband TV).

 

 

Поред целодневних презентација, посетиоцима конференције су организатори и произвођачи емисионе опреме омогућили и практичне презентације технолошких иновација на прикладним штандовима.

 

 

Оваква традиционална окупљања омогућавају размену искустава и информација које се тичу самог посла и служе за успостављање корисних контаката за будућу сарадњу.

Следеће године, домаћин сусрета ће бити Хрватска која је преузела традиционални пехар-макету емисионог торња.