Министар Љајић у посети Авалском торњу

27/04/2017 | Вeсти

27.04.2017. Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић, посетио је комплекс торња на Авали. Том приликом обишао је новоотворене услужно-продајне садржаје, као и радове на изградњи осталих, који су предвиђени пројектом развоја туризма у Србији. Он је изразио задовољство и похвалио Туристичку организацију Србије која је присутна са богатом понудом сувенира из целе земље и туристичким информацијама. У тек отвореном простору, у Блоку А на више од 220 м2, осим сувенира, продају се и улазнице за Авалски торањ, а угоститељска понуда је отварањем Авала кафеа још богатија.
Туристима са најмлађима у пратњи, на располагању је парк са дечијим игралиштем и баром, где се могу освежити пићем по избору док се малишани забављају.

Министар Љајић обишао је и радове на комплексу Авалског торња који су у току, где се гради теретана на отвореном, мултифункционални спортски терени са трибинама, лифт за приступ туриста са колицима али и приводе намени објекти у Блоку Б предвиђени за забаву младих. Министар је изразио и уверење да ће ова година, као и све наредне обарати рекорде по посећености. Подсетимо да годишње, 122 и 119 метар Авалског торња обиђе више од 150.000 туриста.