Вести

ETV

Најстарији учесник трке уз Авалски торањ има 84 године

Трка уз Авалски торањ, кроз 575 степеника и висинску разлику од 150 метара, ове године је окупила око 86 такмичара, што је највећи број учесника од почетка трке која је организована на иницијативу дугогодишњег уредника „Студија Б“ Ђока Вјештице.
Трка је почела пуштањем белих голубова Горана Боровића са старта у подножју торња. Најбољи у сениор категорији био је Иван Мојсиловић (45 год.), прво место међу ветеранима однео је Синиша Савић (47 год.), док су најбоље у женској категорији сениорка Катарина Похлод (30 год.) и ветеранка Смиља Пилиповић (45 год.). Велики аплауз добио је најстарији учесник 84. годишњи Влада Стевановић, који је и редовни такмичар ове трке.


После трке организован је концерт у коме су уживали бројни посетиоци. За добру музику током трке побринула се DJ LocoBaby, Мишел Гвозденовић, Игор Икс, Новица Здравковић и Иван Гавриловић. На крају програма одржан је и квиз за публику, у коме су награђени они који су тачно одговорили на питања о Вождовцу.
Осму по реду Трку уз Авалски торањ и ове године организовали су Туристичка организација Београд, Градска општина Вождовац и „Belgrade Road Runners“ уз подршку ЈП ЕТВ.