Проширење микроталасне ИП транспортне мреже ЈП ЕТВ-а

12/09/2018 | Вeсти

ЈП ЕТВ у својој продукционој мрежи за транспорт сигнала до удаљених локација користи микроталасне везе. Тренутно располаже са 45 веза, произвођача Ceragon, које су све засноване на ИП технологији. То су дуплексне везе које обезбеђују капацитет од 360 Mb/s у оба правца. Временом како се ширила ИП мрежа ЈП ЕТВ-а, полако се повећавала потреба за већим капацитетима кроз микроталасне везе.
Крајем 2017. године завршен је пројекат Редизајна микроталасне транспортне мреже у коме је планирано проширење капацитета за још 160 Mb/s. Ове године је реализована јавна набавка која обезбеђије надоградњу старе микроталасне мреже у вредности од 110.000.000,00 дин. Прве монтаже су већ у току, а вредан тим инжењера и техничара настојаће да све буде реализовано у складу са планираним роковима и термин плановима.


Надоградња постојеће микроталасне мреже омогућиће повећану расположивост микроталасне мреже, већу поузданост мреже, оптимизацију мреже, смањење капацитета на контрибутивним везама, могућност додавања нових сервиса и повећаће поузданост и квалитет сервиса које пружамо нашим корисницима.