Радови и туристичка сезона на Авали у пуном јеку

10/05/2017 | Вeсти

Увелико трају радови на изградњи, санацији и уређењу сваког дела комплекса торња на Авали. Гради се теретана на отвореном и мултифункционални спортски терени, лифт за превоз особа са колицима (мала деца и инвалиди), приводи се намени простор за младе. Истовремено, улаз у комлекс се проширује и прилагођава аутобуским превозницима, а ради се и на озелењавању и хортикултурном уређењу.
Ово је највећа инвестиција у последњих 7 година колико је прошло од изградње тоња на Авали, коју је финасијски подржало Министарство трговине, туризма и телекомуникација, кроз пројекте развоја туризма у Србији.

Треба напоменути да сви радови који се изводе ни у једном моменту не ремете туристичку сезону. Посета грађана туристичком делу торња, Видиковца и кафе бара обавља се несметано, исто као и куповина сувенира Туристичке организације Србије, предах уз пиће у Авала кафеу и игра најмлађих у дечијем парку. Ускоро, понуда за посетиоце биће још богатија и одговараће сваком појединцу, оправдавајући епитет најлепшег симбола наше престонице од кога застаје дах.