Вести

Фестивал сирева и Жикина шареница одржани испод Београдског симбола

Променљиво и кишовито време током викенда, није успело да поквари добру атмосферу на платоу Авалског торња и поколеба љубитеље сирева. Оба дана одржан је Авалски фестивал сирева на коме се представило 20 излагача најквалитетнијих сирева који долазе из подавалских села, Београда и Србије.

Поред сирева, посетиоци су имали прилику да пробају вино, сухомеснате производе, воће као и посластице од сира. У суботу, 16.јуна на платоу су заиграли млади из КУД “Рипањ” и “Младост” што је додатно привукло посетиоце да осим чула мириса и укуса, удовоље свим осталим чулима.

Целокупна атмосфера са Авале и овог фестивала, могла се пратити директно, у недељу, 17. јуна, у трочасовној емисији ТВ Пинк “Жикина шареница”. Угледни гости у емисији, као што су градоначелник Београда Зоран Радојичић, државни секретар у министарству трговине, туризма и телекомуникација Мирослав Кнежевић, директор Филхармоније Иван Тасовац и многи други, изражавали су се изузетно похвално о целокупном, новом изгледу комплекса нашег торња, који је пре две године употпуњен бројним пратећим садржајима.

Музика, песма, игра, храна и пиће доминирали су на платоу Авалског торња два дана викенда, а са организаторима Balkan Cheese Festivala, већ осмишљавамо наредни сусрет на истом месту, са још више излагача врхунских сирева.