slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

 011 2544 358

 kvar@etv.rs

       pitanja@etv.rs

Korisni linkovi

Broj pregleda

111012
DanasDanas225
JučeJuče208
Ove nedeljeOve nedelje225
Ovog mesecaOvog meseca6019
UkupnoUkupno111012

JP ETV učestvuje u Projektu ERASMUS+ - Implementacija master studijskog programa – Digitalne radiodifuzne i širokopojasne tehnologije

Erasmus+ je novi program EU koji obezbeđuje finansiranje projekata u oblasti obrazovanja, mladih i sporta za period od 2014-2020 godine. Kao deo Erasmus+ programa pokrenut je Projekat Implementacija master studijskog programa – Digitalne radiodifuzne i širokopojasne tehnologije - Digital Broadcasting and Broadband Tehnologies – DBBT, a JP Emisiona tehnika i veze je pozvano od strane nosioca i koordinatora Projekta, Tehničkog fakulteta Univerziteta u Prištini, da kao partner učestvuje u realizaciji ovog Projekta.

Cilj Projekta je da se na visokoškolskim ustanovama, koje učestvuju u Projektu, iz Srbije i Bosne i Hercegovine, uvede program master studija koji obuhvata oblast digitalnih radiodifuznih i širokopojasnih tehnologija, čiji je studijski profil u skladu sa potrebama narastajućeg digitalnog tržišta, a takođe i da se školuju stručnjaci koji će u budućnosti raditi na implementaciji, održavanju i razvoju radiodifuznih i širokopojasnih komunikacionih sistema.
Kao pomoć u realizaciji uvođenja ovog studijskog programa učestvuju i univerzitetske ustanove iz Evropske unije iz Španije, Slovenije, Estonije i Republike Češke.
U realizaciji ovog projekta učestvuju sledeće visokoškolske ustanove i institucije:
-    Tehnički fakultet Univerziteta u Prištini – kao koordinator Projekta;
-    Visoka tehnička škola strukovnih studija u Zvečanu;
-    Univerzitet u Banja Luci;
-    Univerzitet u Bihaću;
-    Visoka škola elektrotehnike i računarstva strujkovnih studija u Beogradu;
-    Singidunum Univerzitet;
-    Tehnički Univerzitet iz Ostrave, Češka;
-    Univerzitet u Ljubljani;
-    Tehnički Univerzitet u Madridu;
-    Univerzitet u Tartuu;
-    TV mreža;
-    JP Emisiona tehnika i veze;
-    Alternativna televizija iz Banja Luke.
Do sada su održana tri sastanka Projektnog tima Erasmus+ projekta "Implementacija master studijskog programa za DBBT tehnologije":
-    Treći sastanak Erazmus+ projekta Implementacija master studijskog programa – Digitalne radiodifuzne i širokopojasne tehnologije održan je u Madridu 28. i 29. septembra 2016. godine. Na sastanku se diskutovalo o usvajanju konačne liste predmeta koje treba akreditovati na novom studijskom programu, kao i opremi koju treba nabaviti za uspostavljanje DBBT laboratorije. Pored izveštavanja svih partnera o svom napretku u projektu, održani su i sastanci projektnog i upravnog odbora, a domaćin sastanka je pokazao svoje laboratorije.
-    Drugi sastanak Erazmus+ projekta Implementacija master studijskog programa – Digitalne radiodifuzne i širokopojasne tehnologije održan je u Beogradu, 23. i 24. maja 2016. godine. Na sastanku Projektnog tima dat je pregled dosadašnjih aktivnosti na realizaciji Projekta, predstavljen je nacrt predloga za master studijske programe za svaku Univerzitetsku ustanovu, dat je predlog specifikacije za nabavku potrebne hardverske opreme i softvera za uspostavljanje DBBT laboratorije. Takođe, razmatrana je priprema odgovarajuće nastavne literature za master studije i dogovorene su smernice za dalji rad na projektu.
-    Prvi sastanak Erazmus+ projekta Implementacija master studijskog programa – Digitalne radiodifuzne i širokopojasne tehnologije održan je u Kosovskoj Mitrovici, 02. i 03. marta 2016. godine. Na njemu su predstavnici ustanova koje učestvuju u projektu prezentovali svoje institucije, definisane su radne grupe, određeni članovi i rukovodioci svake radne grupe i definisane dalje aktivnosti na realizaciji Projekta.