Vesti

ETV

Cene i usluge ETV-a

Od 1. februara 2017.godine, rešenjem Vlade Republike Srbije, u primeni je novi Cenovnik za digitalno emitovanje televizijskog i FM radijskog programa, kao i smeštaja opreme za sve korisnike – emitere. Istovremeno, po novim cenama prodaju se komercijalne usluge na Avalskom tornju i ulaznice za posetu. Dodate su i dve nove usluge JP ETV-a: usluga emitovanja TV programa sa uslovnim pristupom i emitovanje radio programa putem mreže zemaljskih digitalnih predajnika i repetirora.

Suštinski, promenu Cenovnika najviše su osetili emiteri radio sadržaja, kojima je cena umanjena u proseku oko 25% i turisti koji posećuju toranj na Avali, gde je cena uvećana za 50%. Razlog povećanja su tržišne okolnosti i dosadašnje cene ulaznica koje nisu korigovane od 2013. godine.

JP ETV je prethodno analiziralo tržište, pristupilo preispitivanju cena usluga, usaglasilo i unelo izmene koje su vremenom nastajale kao što su: novoizgrađene emisione stanice, sugestije korisnika, tržišne okolnosti i razvoj novih tehnologija. Izmena cenovnika najmanje se reflektuje na korisnike mreže digitalnih zemaljskih predajnika (DVB-T2 mreže).

 

Nov cenovnik