slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

ETVesti / Akcije

Bajina Bašta spremna za digitalnu TV

Na planini Tari (Sumbulića brdo – 1100 m), montiran je i spreman za emitovanje novi digitalni predajnik snage 100 W. To praktično znači da bi stanovnici Bajine Bašte i okolnih mesta u ovom trenutku mogli da gledaju digitalnu TV (uz odgovarajući opremu), ukoliko bi JP ETV dobilo dozvolu za puštanje u rad ove emisione stanice. Montiranju predajnika su prethodili veoma obimni radovi.

Na ovoj emisionoj stanici, najpre je, od 1. do 4. oktobra, montiran novi antenski sistem, za proširenje postojeće digitalne mreže. Sistem se sastoji od dva sprata i četiri pravca, a postavljen je na visini od 37 m antenskog stuba. Montažu je obavila ekipa JP ETV u sastavu: Duško Dragošan, Milan Kojčić i Dragoslav Mihailović, uz pomoć člana smene Igora Lazarevića
U montaži i testiranju predajnika su učestvovali: Marina Ilić, Dejan Stanić i Draško Mihailović.

Ekipa JP ETV koja je montirala antenski sistem za emitovanje digitalnog signala: Duško Dragošan, Igor Lazarević, Dragoslav Mihailović, Draško Mihajlović, Milan Kojčić i Dejan Stanić (gore). Testiranje predajnika: Marina Ilić (dole levo). Unošenje predajnika u emisionu salu (dole desno)