slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

ETVesti / Akcije

Lazarević i Šmigić u Švedskoj i Finskoj

Delagacija Republike Srbije, koju je predvodio Stefan Lazarević, državni sekretar u Ministarstvu telekomunikacija, boravila je od 2. do 4. decembra u Švedskoj i Finskoj, na poziv kompanije Erikson, jedne od najvećih telekomunikacionih kompanija u svetu, koja se, između ostalog, bavi i proizvodnjom opreme za potrebe digitalne radiodifuzije, kao i inženjeringom u oblasti telekomunikacija i radiodifuzije.
 

U delegaciji su bili i: Irini Reljin, savetnik Ministra telekomunikacija Srbije i predstavnici JP Emisiona tehnika i veze Dejan Šmigić, v.d. direktora i Radiša Patrović, pomoćnik direktora, kao i predstavnici „Eriksona Srbija“ i Švedske ambasade u Beogradu. 
Osim razgovora u sedištu kompanije Erikson u Štokholmu, i Terakomu, najvećoj firmi koje se bavi istom delatnošću kao i JP Emisiona tehnika i veze, srpska delegacija je posetila i Ministarstvo za telekomunikacije Švedske, Ministarstvo kulture u Švedskoj i Ministarstvo telekomunikacija u Finskoj. U Švedskoj i Finskoj, Erikson je radio kompletnu mrežu za digitalno emitovanje, pa se naša delegacija, u razgovoru sa njihovim ekspertima za DSO (prelazak sa analognog na digitalno emitovanje) upoznala sa načinom na koji su dve države obavile digitalizaciju, i s problemima s kojima su se sretali. Razgovaralo se i o pitanjima digitalizacije u Srbiji. Jedna od tema o kojoj je bilo reči u Švedskoj bila je i mogućnost finansiranja završetka procesa prelaska na digitalno emitovanje TV programa u Srbiji, od starne Švedske države, preko njenih institucija koje su zadužene za tu vrstu posla.

Erikson: Prvi telefon.