slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

ETVesti / Akcije

Novi antenski stubovi za digitalnu TV na Jastrepcu, Besnoj Kobili i Ceru

Poslednjih dana je završena montaža novih antenskih stubova na najbitnijim kotama za emitovanje digitalnog programa: na Jastrepcu, visine 120 m, a na Besnoj Kobili i Ceru od 60 m. Radove finasira Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija. Postavljen novi antenski sistem na Deli Jovanu. Pored tri montirana predajnika na Vršačkom bregu i četvrtog koji je upravo dopremljen, na ovoj emisionoj stanici se završava montaža konačne konfiguracije digitalnih predajnika za tri multipleksa.

Podizanje stuba na Jastrepcu omogućava montažu novog antenskog sistema u skladu sa međunarodnim dozvolama. Prethodno je pušten DVB-T2 predajnik, snage 5 kW. Izgradnja stuba će omogućiti povezivanje 21 digitalnog repetitora, čime se JP ETV približava cilju da najvećem broju domaćinstava, u servisnoj zoni Jastrepca, omogući da gleda digitalnu televiziju. U toku su i građevinski radovi na izgradnji sprata sa prostorijama, namenjenih montiranju digitalnih uređaja.


I sa Besne Kobile se, odnedavno, emituje digitalni TV signal, zahvaljujući montiranom digitalnom predajniku, snage 2,5 kW. To znači da, uz STB uređaj, građani Vranja, Vladičinog Hana, Bujanovca i drugih okolnih mesta mogu da gledaju digitalnu televiziju.

Na novom stubu na Ceru uskoro će biti montiran moćan antenski sistem od četiri sprata i četiri pravca, sa koga će digitalni signal dobijati građani Šapca, Loznice, Sremske Mitrovice i ostala manja mesta Podcerine, Rađevine, Tamnave...

Prošlog meseca je na Deli Jovanu stari antenski sistem zamenjen novim i na njega je priključen digitalni predajnik, snage 2,5 kW. Novi antenski sistem omogućava mnogo širu zonu pokrivanja digitalnim TV signalom od starog.

Na Vršačkom bregu trenutno je aktivan jedan od četiri montirana digitalna predajnika, a po dobijanju opreme kupljene sredstvima iz kredita Evropske banke za razvoj, koja će prispeti početkom naredene godine, u najkraćem roku će biti omogućeno emitovanje sva tri multipleksa.