slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

ETVesti / Akcije

OTVOREN TENDER FINANSIRAN OD STRANE EBRD-a

U prostorijama JP Emisiona tehnika i veze (JP ETV) otvorene su ponude (ponedeljak, 17. novembar) za nabavku digitalnih uređaja i potrebne opreme za završetak procesa digitalizacije u Republici Srbiji. Ponuđači su Erikson (Ericcon AB) iz Švedske sa Eriksonom d.o.o.  iz Srbije, i Rode Švarc (Rohde Schwarc Gmbh) iz Austrije, sa svojim partnerima, Katrein (Kathrein-Werke KG) iz Nemačke i Komutelom iz Srbije.  

Otvaranju ponuda su prisustvovali članovi evaluacione komisije i predstavnici ponuđača, a prisutne je pozdravio predsednik nadzornog odbora JP ETV g-din Borislav Borović.

U narednom periodu inženjeri JP ETV će izvršiti analizu prispele dokumentacije o digitalnoj opremi s ciljem da se sagleda njena usaglašenost sa zahtevanim karaktersitikama i u predviđenom vremenskom roku obaviće izbor najpovoljnijeg ponuđača.

Nakon završetka ovog posla i potpisivanja ugovora sa izabranim ponuđačem, stiču se svi neophodni uslovi da se proces digitalizacije emitovanja televizijskog signala u Srbiji završi u predviđenim rokovima – najkasnije do 17. juna 2015. godine. Time će građani Srbije dobiti besplatnu digitalnu televiziju preko mreže JP ETV.