slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

ETVesti / Akcije

Set-top boksovi za 200.000 najsiromašnijih građana

Državna sekretarka Ministarstva trgovine i telekomunikacija Tatjana Matić kaže za RTS da će država, uprkos problemima sa nabavkom, obezbediti 200.000 set-top boksova za najsiromašnije građane. Rok za prijavu je 15. mart.

Tatjana Matić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, podsetila da je Komisija za zaštitu prava u procesima javnih nabavki naložila da iz posla nabavke uređaja eliminiše preduzeće koje je dalo najpovoljniju ponudu i da je ta odluka konačna.

"Ovo rešenje Komisije je u završnoj fazi realizacije projekta stvorilo poteškoće. Imamo i druge opcije, razmatramo mogućnosti i rešićemo ovaj problem vrlo brzo, već danas ili sutra", navodi Matićeva.

 

Kako kaže, Komisija je konstatovala da u referenci koje je preduzeće predalo nedostaje jedna rečenica u kojoj bi trebalo da bude navedeno da je isporučilac bio zadovoljan.

"Smatramo da je moglo biti i drugačije, ali mi smo u obavezi da postupamo u skladu sa tim rešenjem", ističe državna sekretarka.

Prema ranijim planovima, dodaje Matićeva, besplatne set-top boksove je trebalo dostaviti građanima direktno na kućne adrese, ali se sada razmatra mogućnost da se uređaji obezbede i kroz vaučere.

"Ukupno ima 120.570 prijavljenih građana, a 15. mart je rok za prijavu. Vlada je ranije donela odluku da će 200.000 građana dobiti besplatne set-top boksove", navodi Matićeva.

Državni sekretarka dodaje da set-top boksove treba da nabave svi građani koji imaju stare televizore, a da oni koji već imaju kablovsku, ne treba da ih kupuju.

Digitalni signal će doneti mnogo bolji i kvalitetniji zvuk i sliku, više sadržaja, mnogo opcija za osobe sa invliditetom, kao i sadržaje na jezicima nacionalnih manjinina.

Država će od digitalizacije, u najlošijem slučaju, prihodovati 75 miliona evra, navodi Matićeva i dodaje da je ovo strateški projekat od velike važnosti za Srbiju.

(RTS) Intervju možete pogledati OVDE