slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

ETVesti / Akcije

RF modulator garantuje prijem DTV signala

Više od 200.000 građana na severu Vojvodine digitalni televizijski signal primaće sa predajnika Crveno Selo kod Subotice. Analogni TV signal trebalo bi da bude ugašen 27. aprila. Do tada građani sa starijim televizorima treba da nabave set-top-boksove, a država je socijalno ugroženima obezbedila vaučere za kupovinu.

"Građani će dobiti vaučere na kućnu adresu. Uz vaučer će dobiti spisak objekata u kojima mogu da kupe set-top-boksove za vaučere vrednosti 3.000 dinara što je sasvim dovoljno da kupe zadovoljavajući set-top-boks", rekao je Branko Gogić direktor JP Emisiona tehnika i veze.

 

On je istakao da je bitno da se vodi računa da set-top-boks ima RF modulator tako da se takvi set-top-boksovi mogu priključiti na bilo koji tip televizora.

"Ako imate neki noviji televizor onda možete da iskoristite SCART ulaz ili HDMI ulaz ili činčeve, ali je RF modulator jako bitan pogotovo za socijalno ugrožene kategorije stanovništva koji možda imaju starije televizore", kaže Branko Gogić.

On je naglasio da je RF modulator nešto što garantuje da će na svakom tipu televizora moći da se gleda digitalna televizija.