slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

ETVesti / Akcije

Vrščanima STB vaučeri u petak

Zaključno sa jučerašnjim danom, najugroženiji građani su mogli da se prijave za vaučere pomoću kojih mogu da dobiju set top boksove koji su im neophodni za prelazak na digitalni signal. U resornom ministarstvu objašnjavaju da će uz vaučere, građani dobijati i spisak prodavnica u kojima mogu da podignu uređaje.4

Prema podacima sa kojima raspolaže resorno ministarstvo za vaučere se prijavilo 137.774 građana, dok će precizne podatke ministarstvo imati do kraja nedelje kada budu obrađene prijave za vaučere dostavljene zaključno sa krajnjim rokom koji je određen za 31. mart 2015. godine.

 Izjavu državne sekretarke Tatjane Matić možete pogledati OVDE

"Spiskovi sa licima koja su ostvarila pravo su već u resornom ministarstvu, a već do kraja nedelje će početi podela prvih oko pet hiljada STB uređaja korisnicima koji se nalaze u Vršcu i okolini. Mi ćemo im dostaviti na adresu vaučere koje će iskoristiti u prodavnicama koje podržavaju ovu šemu pomoći. Trenutno na teritoriji Srbije postoji oko 950 takvih prodavnica", rekla je u intervjuu za RTS Tatjana Matić.

Štampanje vaučera je započeto istog trenutka kada je uredba stupila na snagu.

Vršac je prvi grad u kom će doći do isključivanja analognog signala. Datum startovanja potpunog digitalnog emitovanja na teritoriji opštine Vršac je 15. april 2015. godine.

Tatjana Matić je dodala da će građani, korisnici socijalne pomoći na teritoriji Vršca, dobiti vaučere već u petak, 3. aprila tako da će imati dovoljno vremena da preuzmu uređaje do datuma predviđenog za potpuni prelazak na digitalno emitovanje na teritoriji opštine Vršac.

"Pojedine prodavnice su ponudile i besplatnu dostavu STB uređaja, što mislimo da je jako važno i da će pomoći da se naši građani obezbede sa novim uređajima. Vaučeri za Vršac će biti štampani do petka a za druge regione to će biti rađeno sukcesivno prema datumima predviđenim za prelazak na digitalno emitovanje", dovršila je Tatjana Matić za RTS.