slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

ETVesti / Akcije

Nova emisiona lokacija "Golija - Kula"

     Danas (22.12.2015) je potpredsednik Vlade i resorni ministar Rasim Ljajić, u prisustvu v.d. JP ETV Branka Gogića, pustio u rad emisionu lokaciju koja se nalazi na planini Golija. Puštanjem u rad predajnika "Golija - Kula", 30.000 stanovnika Peštera i podgolijskih sela dobilo je kvalitetniji digitalni televizijski signal.

 

Ljajić je u kazao da je do sada digitalnim signalom pokriveno 97,8 odsto stanovnika Srbije, da je 2,2 odsto stanovništva ostalo nepokriveno i dodao da je standard u toj oblasti da se država smatra digitalizovanom ako je dostignuta pokrivenost od 95 odsto stanovništva.

"Mi smo pokrili više od toga, ali smo odlučili da pokrijemo i ovih dva odsto stanovništva Srbije digitalnim signalom. Danas je puštena jedna digitalna stanica, a od juna meseca do danas je pušteno 15. Projekat digitalizacije je državi doneo 90 miliona evra čiste dobiti, a stanovništvu mogućnost da dobiju kvalitetnu sliku, zvuk i naravno mnogo servisa i usluga koje pruža digitalna televizija" - izjavio je ministar Ljajić.

On je dodao da je nemoguće pokriti 100 odsto teritorije zbog tehničkih i geografskih razloga, ali da veruje da se može postići pokrivenost od 99 odsto, što se smatra neverovatnim uspehom.

Ministar je ponovio da će oko 30.000 stanovnika Golije i Peštera dobiti digitalni signal sa 15 kanala i dodao da će puštanjem u rad tog predajnika ETV-a i korisnici u Novom Pazaru dobiti još bolji signal.

Paket od 15 programa JP ETV emituje na 34 UHF kanalu, pa molimo gledaoce u zoni ovog predajnika da preskeniraju svoje prijemnike.