slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

ETVesti / Akcije

Novi predajnici u digitalnoj mreži

Četiri predajnika za digitalni TV signal u Priboju i Prijepolju!

 

Četiri nova predajnika za digitalno emitovanje televizijskog signala, Gostun i Seljašnica u opštini Prijepolje kao i Poljane i Kratovo u opštini Priboj, puštena su juče u rad.

 

Tanjug

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić svečano je pustio u rad predajnik na brdu Poljane kod Priboja.

Govoreći o predajnicima u Prijepolju i Priboju, Ljajić je rekao da će građani tog dela Srbije moći da prate novih 14 lokalnih i regionalnih televizijskih signala.

- To se posebno odnosi na 5.000 građana koji nisu imali mogućnost da imaju dobar prijem lokalnih i regionalnih emitera s područja opština Prijepolje i Priboj - rekao je Ljajić.

Ministar je naglasio da je cilj da 98,5 odsto stanovnika Srbije ima mogućnost da primi digitalni signal, što će, kako kaže, biti ostvareno za dva ili tri meseca kada predajnici budu postavljeni na još šest lokacija širom Srbije.

- Sa zemljom koja ima ovakve geografske karakteristike nije lako pokriti svaki deo teritorije, niti postoji država koja ima 100 odsto pokrivenost digitalnim signalom. Ostvarićemo veliki uspeh sa pokrivenošću od 98,5 odsto - rekao je Ljajić.

On je podsetio da trenutno digitalni signal može da primi 97,8 odsto građana Srbije, a da je međunarodni standard oko 95 odsto građana.

- Mi nastavljamo da radimo na tome, s ciljem da dostignemo maksimalni nivo pokrivenosti digitanim signalom. Nastojimo da svuda gde postoje minimalne tehničke mogućnosti postavimo dodatne repetitore, kako bi građani mogli da primaju digitalni signal - rekao je Ljajić.