slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

ETVesti / Akcije

Puštena tri predajnika na Fruškoj Gori

 


Potpredsednik vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić pustio je danas, u prisustvu VD direktora ETV Branka Gogića i tehničkog direktora Slađana Stankovića, u rad tri predajnika na Fruškoj Gori, poručivši da će to omogućiti kvalitetan prijem digitalnog signala za oko deset hiljada stanovnika Petrovaradina i Beočina.

 

 

Ministar je rekao da su danas pušteni u rad repetitori u Starim Ledincima, Beočinu i Bukovcu.

„To znači da će 10.000 stanovnika opština Petrovaradin i Beočin, kao i deo vikend naselja na Fruškoj gori imati prilike da prate nova 22 televizijska kanala, odnosno da imaju maksimalno kvalitetnu sliku“, rekao je Ljajić nakon puštanja u rad predajnika u Starim Ledincima.

Od ta 22 kanala, kako je precizirao, deset je sa nacionalnom pokrivenošću, dok je 12 lokalnih i regionalnih televizijskih stanica.

On je najavio da će ove nedelje biti pušten još jedan repetitor u Beloj Crkvi gde će 8.000 stanovnika koji su imali loš signal biti u prilici da prate televiziju sa odličnim kvalitetom slike i tona.

„Puštanjem u rad ova četiri repetitora, 99 odsto stanovnika Vojvodine će imati mogućnost da prime bez ikakvih problema digitalni signal“, rekao je ministar.

On je dodao da je u planu puštanje još jednog repetitora u Vršcu, za koji je potrebno da lokalna samouprava uradi neophpodnu infrastrukturu.

U Srbiji je, kako je naglasio, trenutna pokrivenost digitalnim signalom oko 97,82 odsto stanovnika, a da će biti dostignut maksimalni planirani nivo pokrivenosti od 98,5 odsto.

„Napravili smo jedan ogroman, veliki poduhvat, i u tehnološkom i finansijskom smislu jer se digitalizacija pokazala kao najbolja investicija. 

Uložili smo 37 miliona evra, a dobili preko 100 miliona evra čistih prihoda od prodaje oslobođenih frekvencija“, istakao je Ljajić.

Foto Tanjug/ T. Valić