slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

ETVesti / Akcije

Održan 14. regionalni skup - MBT 2016

 

Tradicionalni skup radio difuzera i proizvođača emisione opreme iz regiona – MBT, ove godine je održan po 14. put a domaćin je bila kompanija Radiokomunikacije iz Moldavije. Dvodnevna konferencija je održana od 11. do 13. maja u Kišinjevu, glavnom gradu Moldavije.  

Tradicioanlno, glavne teme skupa su pregled stanja u regionu kada je reč o prelasku na digitlano emitovanje TV programa kroz mrežu zemaljskih predajnika, kao i budućnost zemaljske radiodifuzije u okruženju velike ekspanzije ostalih platformi za distribuciju video i audio sadržaja do krajnjih korisnika.

ETV su na ovoj konferenciji predstavljali Radiša Petrović i Slađan Stanković koji je, u svojoj zapaženoj prezenaciji, predstavio prelazak na digitalno emitovanje u Srbiji kao i planove za dalji razvoj zemaljske radio difuzije.

 

Preko 60 učesnika iz 18 zemalja regiona i Evrope bilo je jedinstveno u stavu  da zemaljska radio difuzija ima budućnost i da i dalje zauzima veoma važno mesto u distribuciji audio i video sadržaja.

Domaćin je, kako je to uobičajeno na dosadašnjih 13. susreta, iskoristio priliku da učesnicima pokaže i neke od zanimljivosti Kišinjeva, glavnog grada Moldavije.

Domaćin sledećeg jubilarnog 15. skupa biće Radio televizija Slovenije.