slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

ETVesti / Akcije

Šesta trka uz Avalski toranj, najveći broj učesnika do sada

 

Trka uz toranj na Avali, jedna od najtežih u okviru manifestacije „Kule Beograda“, ove godine je održana po šesti put, uz učešće 65 takmičara, najviše do sada.

Slobodan Marinkov bio je na 122 metru Avalskog tornja, prešavši 575 stepenika, za 3 minuta i 34 sekunde, a Ivana Živković za 4 minuta i 25 sekundi. Oni su pobednici Šeste trke uz Avalski toranj u muškoj i ženskoj kategoriji, dok su najbrži veterani bili Dejan Popović i Smilja Pilipović. 

Drugi u seniorskoj konkurenciji je bio Radomir Razdoljac, a treći Miloš Bilić.

„Prošle godine sam zauzeo drugo mesto, a ovoga puta sam trijumfovao u ovoj jako teškoj trci. Veoma sam srećan zbog pobede i zahvalan organizatorima na dobroj trci i vrednoj nagradi. Sigurno ću učestvovati i sledeće godine”, izjavio je Marinkov.

U ženskoj konkurenciji, drugo mesto osvojila je Aleksandra Marinkov, a treće Jovana Knežević.

„Ponovo sam trijumfovala u najzahtevnijoj trci na našim prostorima i zbog toga sam zadovoljna. Ova trka je još teža u odnosu na trku uz Beograđanku zbog veoma uskog stepeništa. Trka zahteva pre svega dobru mentalnu pripremu, pa tek onda i fizičku formu”, rekla je Ivana Živković, pobednik u ženskoj konkurenciji.

 

Organizatori su sportsko-humanitarna organizacija “Belgrade Road Runners”, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Sekretarijat za sport i omladinu Beograda i Asocijacija “Sport za sve Srbija”.

Još u toku akcije za ponovo podizanje tornja pokrenuta je inicijativa da se u manifestaciju “Kule Beograda” uvrsti i trka uz toranj, a trka je prvi put održana 2010.godine.