slika5.jpg
slika11.jpg
avala-tower-near-belgrade-1540x755_c.jpg
slika2.jpg
slika1.jpg
slike3.jpg
slika6.jpg
slika8.jpg

Muzej - Galerija, Škola Telekomunikacija

 

 Posetite Muzej - Galeriju, Školu telekomunikacija u zgradi pored Avalskog tornja, koju su opremili inženjeri i tehničari Emisione tehnike i veze.


Reč je o prostoru jedinstvenom u Srbiji, koji je namenjen pre svega edukaciji srednjoškolaca i studenata čija su profesionalna opredeljenja elektronika i telekomunikacije, a koji za potrebe predavanja, može da primi oko 100 učesnika. Istorija “Emisione tehnike i veza”, istorija radiodifuzije u Srbiji i svetskih telekomunikacija, u brojkama, sa imenima najvećih pronalazača i opisima otkrića i podviga, preneta je u ovaj objekat na Avali.

U “Muzeju, Galeriji, Školi” izloženo je više stotina najkarakterističnijih uređaja, koji prikazuju razvoj radiotehnike i elektronske tehnologije, od otkrića i prve upotrebe pa do današnjih dana: tranzistori, katodne cevi, repetitori, predajnici, kondenzatori, otpornici, oscilatori, merni uređaji. Izložen je veliki broj raritetnih uređaja koji su izvan upotrebe više od pola veka, a još uvek su u funkciji, kao i više od 200 pejzažnih, tehničkih i radnih fotografija velikih formata, koje predstavljaju emisione stanice i život u njima, a što su autorska dela inženjera.