Прави рај испод Авалског торња

23/05/2017 | Вeсти

Утисци екипе дневног листа “Вечерње новости” у издању 19.05.2017. године.


У току су финални радови на реконструкцији комплекса код велелепног објекта на београдској планини.
Радови на уређењу комплекса Авалског торња приводе се крају, а комплетна реконструкција требало би да буде завршена до краја туристичке сезоне. Кафе-бар са летњом баштом и сувенирница Туристичке организације Србије увелико дочекују госте, а до краја месеца врата за посетиоце отвориће и етно-продавница, као и спортски терени.

У оквиру прве фазе радова, најпре је реконструисан простор за кафић, који је ЈП “Емисиона техника и везе” дала у закуп. А објекат поред угоститељског уступљен је Туристичкој организацији. Сувенири, традиционална алкохолна пића, магнети, део народне ношње од сада су на располагању туристима, али и домаћим посетиоцима. Унутар сувенирнице смештен је и банкомат са мењачницом, а билетарница је премештена на нову локацију.
– У контакту са посетиоцима дошли смо до закључка који им садржаји недостају – кажу из ЈП “Емисиона техника и везе”.
Како се и уверила екипа “Новости”, радници глачају подлогу за спортске терене, међу којима ће се наћи теретана на отвореном, као и места за играње кошарке, одбојке и других спортова. Тик уз терене, завршава се и играоница на отвореном. А обрисе добија и подрумска винарија, у којој ће моћи да се дегустирају и пршута и домаћи сиреви.
Реконструкција комплекса биће финализирана играоницом за младе, а планирано је постављање и лифта који ће олакшати кретање до улаза у торањ.
ПРОСИДБЕ И ВЕНЧАЊА

Из Управе са Авале волели би да убудуће више венчања и просидби буде на највишем врху на Балкану.
– Раније су на Авалском торњу органозована венчања, па бисмо желели да их буде више. Сада имамо и цркву-брвнару, а апелујемо и на младиће који желе да овде запросе своје девојке, да нам се јаве.

извор: http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:666033-Pravi-raj-ispod-Avalskog-tornja