O nama

Osnovna delatnost JP Emisiona tehnika i veze (JP ETV) su bežične telekomunikacije, a najvažniji zadatak je planiranje, izgradnja i održavanje emisione infrastrukture na teritoriji Republike Srbije pomoću koje se ton i TV slika dopremaju od radio i TV stanica, do kućnih radio i TV prijemnika.

Jedna od osnivačkih obaveza preduzeća je izgradnja primarne i sekundarne mreže (zemaljski predajnici i repetitori) za digitalno emitovanje radio i televizijskog programa.

U nadležnosti ovog preduzeća je i Avalski toranj, kao telekomunikacijski i turistički objekat.

Javno preduzeće Emisiona tehnika i veze (JP ETV) osnovala je 09.10.2009. godine Vlada Republike Srbije (“Službeni glasnik RS” br. 84 od), a registrovano je 16.02.2010. u Agenciji za privredne registre. Faktički je počelo sa radom 01.01.2011. godine, kada su zaposleni u sektoru Emisiona tehnika i veze iz Radio difuzne ustanove Radio televizije Srbije prešli i zasnovali radni odnos u JP ETV.

Naši korisnici

Deo delatnosti JP ETV čini i iznajmljivanje radijskih i televizijskih predajnika, mikrotalasnih veza i antenskih sistema nacionalnim, regionalnim i lokalnim emiterima radio i TV programa. Korisnici usluga JP ETV su:

Radiodifuzne ustanove Srbije (RTS) i Vojvodine (RTV),Telekom Srbija, Telenor, VIP, Orion telekom, Prva srpska televizija, Hepi TV, B92, Pink TV, kao i regionalni i lokalni emiteri, internet provajderi, korisnici funkcionalnih sistema veza, korisnici od posebnog značaja, radio amateri i td.

ETV je montirao i održava najsloženije antenske sisteme na stubovima ekstremnih visina:

  • Crveno Selo (Subotica), 220 m
  • Avalski toranj, 204 m – među 10 najvećih u svetu
  • Crveni Čot (Fruška Gora), 120 m
  • Kopaonik, 80 m
  • Jastrebac (Prokuplje) 114 m
  • Ovčar (Čačak), 114 m
  • Tupižnica (Knjaževac), 114 m