Девети рођендан торња прослављен са више од 5.000 посетилаца

Од Administrator — У Авала Торањ, Вести — 22. април 2019.

22

апр
2019

У недељу, 21. априла, обележена је деветогодишњица од отварања обновљеног торња на Авали, који је срушен пре две деценије у НАТО бомбардовању.

ЈП Емисиона техника и везе, у чијој је надлежности рад Авалског торња, приредило је за бројне госте и званице богат забавни и културни програм, који је поред осталих изненађења, био део великог рођенданског славља.

Преко 5 хиљада посетлаца је прославило рођендан Авалског торња, који су уз забаву за све генерације, али и лепо време, провели незаборавни дан у природи.

Атмосферу је загрејао изванредан наступ дечијег хора који су изводили најпопуларније рок и поп песме. Лавине похвала добила је и тринаестогодишња Дијана Драгосављевић која је отпевала неке од најпознатијих етно песама, као и КУД Извор који је употпунио рођенданску атмосферу међу посетиоцима.

Прослави рођендана Авалског торња присуствовали су и глумац Милан Калинић, као и инфлуенсери, популарна блогерка Мина Фу Смиљанић и Борис Радошевић, познатији на Инстаграму као Лутајући путник. Они су изненадили окупљене и охрабрили спортске авантуристе да се спусте конопцима низ Авалски торањ, и то са 110 метара његове висине, са чијег се врха пружа спектакуларан поглед на велики део Шумадије.

Спуштање са стуба

Најмлађе посетиоце је поред фацепаинтинг-а, забављао плесни шоу дечије хип хоп групе, али и креативан рад у оквиру Лего радионице која се одржавала у просторијама Музеја емисионе технике.

Уз гастрономски ужитак у разним ђаконијама које су припремиле гошће из Туристичке организације Ражња, посетиоци су имали прилику да виде и борбу витезова из Смедерева, где се само недељу дана касније одржава Светско првенство у националним историјским средњевековним борбама, а љубитељи моде уживали су у ревији у послеподневним сатима.

Авалски торањ је прославом свог деветог рођендана званично отворио нову, летњу сезону, која ће посетиоцима понудити пуно нових садржаја. Торањ је током 2018. године посетило рекордних 185 хиљада људи, а број оних који су уживали у бесплатним пратећим активностима на комплексу торња, био је много већи.

Дечје радости

Константно улагање ЈП Емисионе технике и везе у иновативне садржаје је допринело да је торањ данас познат не само по чувеном панорамском погледу, већ и по незаборавној забави која траје целе године. Сва очекивања говоре да ће број посетилаца Авале и Авалског торња у 2019. години премашити све досадашње рекорде.

Оставите одговор

Скорашњи коментари

Нема коментара за приказ.
Датотеке за Преузимање
  • svg Захтев за приступ мултиплексу .XLS
  • svg Cмештај опреме на емисионим станицама .XLS
  • svg Захтев за остале услуге ЈП ЕТВ .XLS
  • svg Захтев за улазак на емисиону станицу .DOC
  • svg Ценовник Услуга .PDF
  • svg Превентивне мере - Пословни партнери .PDF
  • svg Услови за пружање техничких услуга .PDF
Translate »