Дигитални и хибридни радио – опције за радио емитере у 21-ом веку

Од Administrator — У Вести — 21. март 2017.

21

мар
2017

Београд, 21. март 2017. – David Layer – Senior Director у Напредним инжењерским технологијама у Одсеку за науку и технологију при Асоцијацији националних емитера – NAB (Advanced Engineering in the Science & Technology Department of the National Association of Broadcasters – NAB), одржао је предавање на тему “Дигитални и хибридни радио – опције радио емитерима у 21 веку”.

Предавање је одржано 21. марта 2017. године у Галерији Радио телевизије Србије у оквиру IEEE BT Society Distinguished Lecturer Program-а, IEEE Broadcast Technology Chapter Секције IEEE за Србију и Црну Гору, уз подршку Јавне медијске установе Радио – телевизије Србије и Катедре за телекомуникације Електротехничког факултета Универзитета у Београду.

Угледни предавач је боравећи у Београду посетио телекомуникациони и туристички део комплекса торња на Авали, и уверио се у квалитет најмодерније опреме за мрежу предајника земаљске телевизије. Ирини Рељин – помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација и професор на катедри за телекомуникације ЕТФ-а у Београду и Слађан Станковић – руководилац Сектора технике ЈП ЕТВ-а са једним од најбољих инжењера у свету, разговарали су и о стратегији дигитализације радија, предајничкој опреми и осталим предусловима неопходним за увођење мреже дигиталног радија.

У свом предавању у Галерији РТС-а, господин David Layer је дао кратку историју развоја сервиса дигиталног радија и са присутнима дискутовао о различитим конкурентским технологијама заснованим на широкопојасним мрежама које постају све више распрострањене и које нуде алтернативе за пружање аудио садржаја слушаоцима.

Оставите одговор

Скорашњи коментари

Нема коментара за приказ.
Датотеке за Преузимање
  • svg Захтев за приступ мултиплексу .XLS
  • svg Cмештај опреме на емисионим станицама .XLS
  • svg Захтев за остале услуге ЈП ЕТВ .XLS
  • svg Захтев за улазак на емисиону станицу .DOC
  • svg Ценовник Услуга .PDF
  • svg Превентивне мере - Пословни партнери .PDF
  • svg Услови за пружање техничких услуга .PDF
Translate »