You are currently viewing Дигитални и хибридни радио – опције за радио емитере у 21-ом веку

Дигитални и хибридни радио – опције за радио емитере у 21-ом веку

Београд, 21. март 2017. – David Layer – Senior Director у Напредним инжењерским технологијама у Одсеку за науку и технологију при Асоцијацији националних емитера – NAB (Advanced Engineering in the Science & Technology Department of the National Association of Broadcasters – NAB), одржао је предавање на тему “Дигитални и хибридни радио – опције радио емитерима у 21 веку”.

Предавање је одржано 21. марта 2017. године у Галерији Радио телевизије Србије у оквиру IEEE BT Society Distinguished Lecturer Program-а, IEEE Broadcast Technology Chapter Секције IEEE за Србију и Црну Гору, уз подршку Јавне медијске установе Радио – телевизије Србије и Катедре за телекомуникације Електротехничког факултета Универзитета у Београду.

Угледни предавач је боравећи у Београду посетио телекомуникациони и туристички део комплекса торња на Авали, и уверио се у квалитет најмодерније опреме за мрежу предајника земаљске телевизије. Ирини Рељин – помоћник министра трговине, туризма и телекомуникација и професор на катедри за телекомуникације ЕТФ-а у Београду и Слађан Станковић – руководилац Сектора технике ЈП ЕТВ-а са једним од најбољих инжењера у свету, разговарали су и о стратегији дигитализације радија, предајничкој опреми и осталим предусловима неопходним за увођење мреже дигиталног радија.

У свом предавању у Галерији РТС-а, господин David Layer је дао кратку историју развоја сервиса дигиталног радија и са присутнима дискутовао о различитим конкурентским технологијама заснованим на широкопојасним мрежама које постају све више распрострањене и које нуде алтернативе за пружање аудио садржаја слушаоцима.