Директор ЈП ,,ЕТВ” обишао емисионе станице на северу Војводине

Од Djurdjina Zbiljić У Вести

17

мај
2024

Након завршених грађевинских радова на санацији емисионе инфраструктуре, електроенергетских постројења и инсталацији емисионе опреме за емитовање три радио програма Радио Београда и Новог Сада на емисионим објектима на северу наше земље, директор ЈП Емисиона техника и везе, Сава Савић, је са најближим сарадницима обишао те објекте : Суботицу, Сомбор и Кукинду.

Приликом обиласка емисионе станице у Суботици, директор се срео са колегама који обављају послове на тој емисионој станици и том приликом се упознао са резултатима санације објекта и успешним завршетком пројекта осавремењивања старијих типова агрегата и њиховом аутоматизацијом:

ЈП Емисиона техника и везе је у наставку капиталног пројекта обнове мреже за емитовање по 3 програма Јавних медијских сервиса Србије и Војводине, набавила емисиону опрему за још 4 емисионе станице: Сомбор, Црвени Чот, Тупижницу и Дели Јован. На емисионој станици у Сомбору је опрема већ инсталирана, антене и предајници и радио програми пуштени у рад, тако да је овај део Србије сада покривен квалитетним радио и ТВ сигналима са максимално дозвољеним нивоима.

На фотографији испод је емисиона сала у емисионом објекту у  Сомбору-Кљајићево са новом опремом за емитовање радио програма:

Наше колеге су обишле и трећи објекат у Кикинди ради сагледавања потенцијала и могућности ових објеката у равничарском делу Србије, за изградњу електрана које користе алтернативне изворе енергије- соларних електрана.

Наше предузеће прати све препоруке и трендове у смислу уштеде енергије као и препоруке за производњу „зелене“ енергије коришћењем алтернативних извора енергије и у том смислу је определило средства за изградњу прве соларне електране за производњу електричне енергије на једном од ова три објекта. Након завршетка ове инвестиције и стицања искуства у реализацији нових пројеката овог типа, ЈП ЕТВ ће наставити са овом позитивном праксом на свим објектима погодним за изградњу соларних електрана.

Настављамо даље са новим пројектима обнове ФМ и ТВ мреже, ширењем дигиталне радијске ДАБ + мреже, обновом емисионе инфраструктуре и улагањем у алтернативне изворе енергије у будућности о чему можете читати у нашој рублици Вести.

Један Коментар

  • Davor мај 17, 2024

    Koji emisioni objekat je na poslednjoj slici?

    Одговори

Оставите одговор

Translate »