Директор ЈП ЕТВ, господин Сава Савић и генерална директорка Радио-телевизије Републике Српске, госпођа Дијана Милановић договорили унапређење сарадње између Србије и Републике Српске

Од Djurdjina Zbiljić У Вести

10

јун
2024

Министар информисања и телекомуникација у Влади Републике Србије, Дејан Ристић, састао се у суботу 8. јуна у Палати Србија са министром саобраћаја и веза Републике Српске Недељком Чубриловићем и министром за просторно планирање, грађевинарство и екологију Републике Српске Бојаном Випотником, у оквиру Свесрпског сабора који се одржава у Београду. Током састанка је истакнуто да је сарадња између министарстава добра, али и да постоји простор за њено унапређење.

Посебан акценат остављамо на састанак директора ЈП ,,Емисиона техника и везеˮ Саве Савића са генералном директорком Радио-телевизије Републике Српске Дијаном Милановић. На састанку су договорени конкретни кораци за унапређење сарадње у области информисања и телекомуникација између Србије и Републике Српске.

У оквиру Свесрпског сабора, организованог од стране Министарства информисања и телекомуникација, одржано је више састанака са циљем даљег унапређења сарадње. Вршилац дужности генералног директора ЈП ,,Пошта Србијеˮ Зоран Анђелковић састао се са извршним директором Предузећа за поштански саобраћај Републике Српске ,,Поште Српскеˮ а.д. Миленком Вучетом, док је генерални директор Телеком Србија а.д. Владимир Лучић разговарао са генералном директорком Телекома Српске (Мтел) Јеленом Триван.

Такође, састанак су одржали генерални директор Радио-телевизије Србије Драган Бујошевић, вршилац дужности генералног директора Радио-телевизије Војводине Горан Караџић, вршилац дужности директора Установе за новинско-издавачку делатност ,,Панорамаˮ Раде Комазец и директор ЈП ,,Емисиона техника и везеˮ Сава Савић са генералном директорком Радио-телевизије Републике Српске Дијаном Милановић. На овом састанку су договорене активности које ће додатно унапредити сарадњу између Републике Србије и Републике Српске у области информисања, поштанског саобраћаја и телекомуникација.

Свесрпски сабор се организује с циљем интензивирања и обогаћивања сарадње на свим нивоима између Републике Србије и Републике Српске, наводи се у саопштењу Министарства информисања и телекомуникација.

Оставите одговор

Translate »