ЕТВ-у признање за допринос афирмисању права транспарентности

Од Administrator — У Вести — 2. октобар 2018.

02

окт
2018

У „Клубу посланика“ у Београду, 28.09.2018. године одржан је скуп посвећен обележавању Међународног дана права јавности да зна у организацизи Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Мисије ОЕБС у Србији, Коалиције за слободу приступа информацијама, Удружења новинара Србије и Независног удружења новинара Србије уз учешће великог броја представника медија, удружења грађана, органа власти, као и чланова дипломатског кора.

Признање

Скупу су се обратили: Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, њ.е. Сем Фабрици, шеф Делегације Европске уније у Србији, њ.е. Амбасадор Андреа Орицио, шеф Мисије ОЕБС у Србији и Силвија Пановић Ђурић испред Савета Европе.

То је била и прилика да се, како је истакунуо „ констатује да неки људи и организације дају вредан допринос афирмацији права јавности да зна и да им се за то ода признање“. Комисија коју чине председници новинарских удружења УНС-а и НУНС-а, представник академске заједнице, представник Коалиције НВО за слободу приступа информацијама и повереник, признања је доделила у неким од посебних категорија органа власти, а признања је уручио повереник Родољуб Шабић.

Том приликом ЈП „Емисиона техника и везе“ је на име израде, ажурности и транспарентности Информатора о раду, добило признање за допринос афирмисању права јавности да зна у категорији републичке агенције, заводи, друге организације.

Оставите одговор

Скорашњи коментари

Нема коментара за приказ.
Датотеке за Преузимање
  • svg Захтев за приступ мултиплексу .XLS
  • svg Cмештај опреме на емисионим станицама .XLS
  • svg Захтев за остале услуге ЈП ЕТВ .XLS
  • svg Захтев за улазак на емисиону станицу .DOC
  • svg Ценовник Услуга .PDF
  • svg Превентивне мере - Пословни партнери .PDF
  • svg Услови за пружање техничких услуга .PDF
Translate »