Гости РАТЕЛ-а из 29 земаља обишли Авалски торањ

Од Djurdjina Zbiljić У Вести

22

апр
2024

Ове године је Регулаторно тело за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ), у периоду од 16. до 19. априла, био домаћин 61. састанка радне групе WG FM22 (Working Group Frequency Management – Monitoring and Enforcement). Област интересовања Радне групе је мониторинг и испитивање радиофреквенцијског спектра. За овај састанак је регистровано 75 учесника из 29 земеља.

У четвртак 18. априла ове године, Аваласи торањ је угостио домаћине из РАТЕЛ-а и све учеснике радне групе.

Том приликом је са наше стране организована посета видиковцу Авалског торња, емисионој сали са предајницима и изложбеној сали са експонатима.

РАТЕЛ је испред изложбене сале паркирао своја мерна возила како би гостима показао своја техничка решења и ресурсе за контролу и мониторинг фреквенцијског спектра.

Гости из иностранства су показали велику заинтересованост за емисиону опрему и предајнике великих снага, јер је за многе од њих, то била јединствена прилика да се ближе упознају са емисионом опремом.

Након обиласка комплекса Авалског торња, гости су изразили велико задовољство и нагласисли да ће понети лепе успомене из Србије.

Оставите одговор

Translate »