Јубиларна 20. по реду МБТ 2024 конференција одржана у Крањској Гори

Од Djurdjina Zbiljić У Вести

29

мај
2024

Ове године, од 22. до 24. маја, у лепој туристичкој дестинацији Крањској Гори и пријатном амбијенту хотела Рамада, одржана је јубиларна 20. МБТ конференција. Организатор и домаћин конференције, која се одржава крајем маја месеца сваке године, су били Одајници ин звезе РТВ Словеније уз подршку МБТ асоцијације. Учесници конференције су традиционално биле регионалне радиодифузне компаније као што је ЈП ЕТВ, произвођачи емисионе опреме, представници регулаторних тела и агенција као и других међународних организација.

Ова конфернеција нуди могућност успостављања пословних и личних контаката, размену планова и искустава и презентацију најновијих технолошких решења и трендова у нашем послу и постала је респектабилан догађај не само у овом делу Европе већ и шире. Као и ранијих година и ове године је конференцији присуствовао тим из нашег предузећа овог пута састављен од инжењера: Дејана Станића, Бојана Станојевића и Слађана Станковића, предвођен директором Савом Савићем.

Делегација ЈП ЕТВ и домаћин конференције Андреј Тројер, директор Одајника ин звеза РТВ Словеније.

Током конференције, наша делегација је имала низ контаката са осталим учесницима где посебно истичемо сусрет директора са Мојцом Јарц, министарком за дигиталну трансформацију у Влади Републике Словеније:

У делу конференције који је био посвећен дигитализацији емитовања радио програма, активностима и плановима у развоју нове дигиталне платформе у DAB+ формату, запажен је био наступ Жаклине Биерхорст, председнице управног одбора WorldDAB асоцијације. Подсећамо да је и наша земља изабрала DAB+ стандард за дигитализацију емитовања радио програма и да већ 6 година ЈП ЕТВ емитује дигитални радио програм са 16 радио програма у пакету тренутно.

Сусрет директора са председницом WorldDAB асоцијације:

На крају званичног дела конференције, домаћин је предао службени пехар Тиграну Вржини, иначе председнику МБТ организације, који је и главни саветник за технику Одашиљача и веза из Хрватске, који су домаћини следеће конференције МБТ 2025.

Оставите одговор

Translate »