Нови министар за телекомуникацију иинформисање, господин Дејан Ристић, посетио ЈП ,,Емисиона техника и везе”

Од Djurdjina Zbiljić У Вести

07

јун
2024

Након именовања, нови министар за телекомуникације и информисање, господин Дејан Ристић, почео је са обиласком и упознавањем јавних предузећа и агенција која су у надлежности ресорног министарства на чијем је челу. Тим поводом је, са својим сарадницима:  Миланом Добријевићем и Станком Дебељаковићем, у среду 5. јуна ове године, обишао Јавно предузеће „Емисиона техника и везе“. Састанку су са стране ЈП ЕТВ присуствовали директор Сава Савић, председница надзорног одбора Рајка Галин Ћертић и руководилац сектора технике Слађан Станковић.

Након уводних речи, директор ЈП ЕТВ је упознао министра са основном делатношћу предузећа, позитивним пословним резултатима у претходних пар година, мерама реорганизације и штедње као и добром сарадњом са надзорним одбором и резултатима који су постигнути. На захтев министра, изнети су и најважнији изазови у пословању као и планови за њихово превазилажење.

Поред изазова у пословању, министар је био заинтересован и и за капиталне пројекте као и за планове за унапређење основних постојећих сервиса и услуга. Директор Сава Савић је изнео најважније капиталне пројекте  из области емитовања телевизијског и радијског рограма: транзиција мреже за емитовање дигиталног ТВ програма на нове канале, даља обнова радијске ФМ мреже и дигитализација емитовања радио програма и ширење постојеће DAB+ мреже. 

На крају је министар Дејан Ристић нагласио да ће наше предузеће имати подршку министраства у реализацији планова и развојних пројеката и савладавању изозова у пословању и да ће овакви састанци бити пракса у будуће и чешћи у почетку.

Оставите одговор

Translate »