О радиодифузним и бежичним системима

Од Administrator — У Вести — 28. октобар 2019.

28

окт
2019

У Музеју Емисионе технике на комплексу торња на Авали, у петак 25.октобра 2019.године, одржано је друго предавање десетог јубиларног циклуса стручних предавања, интерактивних радионица из области телекомуникационих мрежа и система чије је медијатор и концептуални аутор Мирјана Јарић Ћирић, на тему РАДИОДИФУЗНИ И БЕЖИЧНИ СИСТЕМИ – важећи прописи и стандарди.

Било је речи и о стандардима и регулативи, развоју бежичних мрежа у Србији, примењеним технологијама, емитовању, пријему и дистрибуцији РТВ сигнала, КДС системима, OTT , IP TV, HDTV, инсталација РТВ сигнала у објекту и друге важне теме

Предавачи на скупу су били:

Мр. Драгорад Миловановић са БУ је говорио о телевизији ултра високе дефиниције UHDTV и пратећем 3D звуку,

Весна Крзман из РАТЕЛ-а на тему квалитета електронских комуникационих услуга.Сашка Бабић из SBB из угла кабловског оператера и проблемима са којима се пројектанти сусрећу у пракси.

Душко Милошевић из HPE, Selectium, са темом израде WIFI мрежа велике густине као и троје инжењера из нашег предузећа Ивана Лацковић о стандардима пословања уведеним у предузеће и радиодифузним услугама које предузеће пружа.Марина Илић – Ђекић на тему ДВБ-Т2 система и проширењу капацитета транспортне мреже Јован Златановић на тему ДАБ+ система који је скоро уведен како нова услуга коју пружа ЕТВ.

Предавачи свих програма стручних предавања су искусни пројектанти инжењери телекомуникација из земље и иностранства, са високошколских установа, истраживачи, произвођачи опреме, каблова и SW, оператера фиксне и мобилне телефоније, емитерских, радиодифузних и КДС оператера, из РАТЕЛ’а, из МУП’а сектор за ванредне ситуације, чланови струковних удружења као што су: ИКС (Инжењерска комора Србије, АЕС (аудио инжењери Србије), УПО ПКС (удружење за приватно обезбеђење) Удружење инжењера Телеком-а, “FTTH“ удружење Србије и други.

Учесници скупа су након завршеног семинара обишли емисионо постројење и упознали се са емисионом опремом и уживали у погледу са Авалског торња. Међу учесницима скупа нашао се и Душан Марковић, пензионер ЕТВ-а, који је председник огранка IEEE BT за Србију, као и члан АЕС удружења, који је активно учествовао на семинару, постављајући значајна питања и износећи сугестије о раду предавача. Својим дугогодишњим радом и искуством увеличао је овај догађај.

Оставите одговор

Скорашњи коментари

Нема коментара за приказ.
Датотеке за Преузимање
  • svg Захтев за приступ мултиплексу .XLS
  • svg Cмештај опреме на емисионим станицама .XLS
  • svg Захтев за остале услуге ЈП ЕТВ .XLS
  • svg Захтев за улазак на емисиону станицу .DOC
  • svg Ценовник Услуга .PDF
  • svg Превентивне мере - Пословни партнери .PDF
  • svg Услови за пружање техничких услуга .PDF
Translate »