Обележен рођендан Авалског торња и Радио Београда пуштањем у рад још четири нова, тематска програма Радио Београда у DAB+ мрежи

Од Administrator У Вести

21

апр
2023

Данас су на Авалском торњу, на пригодан начин, обележена два значајна јубилеја: 13 година од званичног пуштања у рад новог Авалског торња и 99 година од емитовања првог радио програма у Србији.

Прослава ова два рођендана је употпуњена свечаним пуштањем у рад још четири нова тематска програма Радио Београда: Радио Рокенрол, Радио Плетеница, Радио Џубокс и Радио Вртешка, у експерименталном DAB+ пакету а који се иначе не емитују у аналогној ФМ мрежи, од стране министра за информисање и телекомуникације Михаила Јовановића. Са ова четири нова радио програма, DAB+ пакет се проширио на укупно 12 радио програма. Више о дигиталном емитовању радијских програма у DAB+ мрежи, можете прочитати на линку:

https://rts.rs/magazin/tehnologija/5174913/radio-beograd-tematski-kanali-dab-platforma-kvalitet-zvuka.html?lang=

Овом свечаном тренутку су, поред министра Јовановића, присуствовале многе уважене званице: директор ЈМУ РТС Драган Бујошевић, директор Радио Београда Милан Недић са сарадницима, државни секретар у Министарству туризама и омладине Урош Кандић, директор Регулаторне агенције за радиокомуникације Драган Пејовић са сарадницима, извршни директор Регулаторног тела за електронске медије Рајка Галин Ћертић, директори и представници компанија које су учествовале у обнови торња, представници медија и многи други. Са стране нашег предузећа, као домаћини су били присутни директор Сава Савић са најближим сарадницима.

Након свечаног пуштања у рад, званице су из емисионе, прешле у изложбену, мултифункционалну салу на Авалском торњу, где се наставило са програмом. Званицама се прво обратио министар Јовановић истичући важност дигитализације, нарочито радија који, упркос новим технолошким достигнућима, опстаје и даље као моћни медиј, који ће у перспективи тек да се развија. Директор Радио Београда Милан Недић обратио се присутним гостима кроз ретроспективу и подсећање на 99 година од емитовања првог радио сигнала. Обзиром да је 21. април 2023.године 13. рођендан Авалског торња колико је он прилагођен и доступан за туристе, државни секретар у министарству туризма и омладине Урош Кандић, најавио је будућа улагања у овај рекреативно-туристички комплекс чија је посета већ ове године за 27% већа него претходних. У плану је опремање Визиторског центра у коме ће применом нових технологија бити доступна историја не само торња, већ и целе Авале. На крају официјелног дела, присутнима се обратио и директор нашег предузећа Сава Савић, који се, између осталог, захвалио и свим запосленима у овом предузећу.

Оставите одговор

Translate »