Отворени сви садржаји на комплексу Авалског торња

Од Administrator — У Авала Торањ, Вести — 11. јун 2017.

11

јун
2017

Потпредседник Владе РС, министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић и градоначелник Београда Синиша Мали, озваничили су почетак рада свих нових садржаја на комплексу торња на Авали.

Министар Љајић је истакао да је у првих 5 месеци ове године забележен раст од 10% у броју посетилаца у односу на исти период прошле године, као и очекивање да до краја године,торањ посети бар 180.000 домаћих и страних туриста.

Циљ нам је да Авала буде главно излетиште Београђана, а биће са овако квалитетном туристичком понудом, додао је министар.

Мали Отварање

Од када је отворен и први торањ, постао је симбол Београда. До данас није било других пратећих садржаја, и коначно је употпуњена туристичка понуда. Ова израдња и уређење је добар пример како заједничким снагама министарства трговине, туризма и телекомуникација и града Београда, могу да се мењају ствари на боље, рекао је градоначелник Београда Синиша Мали.

Подсетимо, на 2.500м2 изграђени су, и за посетиоце отворени током целе године, нови пословно-комерцијални садржаји унутар самог торња у затвореном простору: етно продавница, кафе, ново продајно место улазница, туристички инфо-центар, сувенирница Туристичке организације Србије, банкомат-мењачница ( Блок А), и дечија играоница (Блок Б).

У природном амбијенту планине Авала, а непосредно уз торањ изграђени су и опремљени: дечији парк са кафеом за родитеље, теретана на отвореном (са 12 справа) и спортски терени (за мали фудбал/ рукомет и кошарку).

Уважавајући сваку категорију туриста, направљен је лифт за особе са инвалидитетом и дечија колица, као и други прилази до улаза торњу и боље повезивање свих пратећих садржаја.Уведен је и нови модернији систем за контолу приступа посетилаца торња и продају карата (софтверска решења, опрема и рампе), чиме је омогућен још бољи увид у број посетилаца, али и безбедност сваког појединца.

Осим изградње бројних објеката у затвореном и на отвореном простору комплекса, паралелно су били радови на постављању јавног осветљења, уређењу зелених површина, проширењу прилаза за аутобусе, уградњи путоказних табли, двогледа на видиковцу торња и других радова.

Није небитно поменути, да су пре свих поменутих радова уложена знатна средства чиме је санирано, поправљено или замењено све што је било неопходно на самом Торњу, а што није рађено од његове изградње 2010. године.

Најважнији од тих радова су постављање нове хидроизолације на свих пет нивоа торња, целовито реновирање терасе Видиковца, санитарних просторија и комплетна санација свих оштећених делова.

Бројни гости из Министарства, Скупштине града, општине Вождовац и пријатељи ЈП “Емисиона техника и везе” присуствовали су овом важном догађају, а посетиоци нестрпљиво испробавали спортске терене и справе, куповали сувенире из целе Србије и освежавали се напицима у хладовини планине Авала.

погледајте још фотографија са отварања http://avalskitoranj.rs/gallery/sa-otvaranja-svih-novih-sadrzaja-11-jun-2017/

Оставите одговор

Скорашњи коментари

Нема коментара за приказ.
Датотеке за Преузимање
  • svg Захтев за приступ мултиплексу .XLS
  • svg Cмештај опреме на емисионим станицама .XLS
  • svg Захтев за остале услуге ЈП ЕТВ .XLS
  • svg Захтев за улазак на емисиону станицу .DOC
  • svg Ценовник Услуга .PDF
  • svg Превентивне мере - Пословни партнери .PDF
  • svg Услови за пружање техничких услуга .PDF
Translate »