Развој сарадње са Радио телевизијом Републике Српске

Од Djurdjina Zbiljić У Вести

24

јун
2024

На предлог министра за информисање и телекомуникације господина Дејана Ристића, организована је посета Радио телевизији Републике Српске у Бањалуци. Директор ЈП „Емисионе технике и веза“ Сава Савић је током посете имао састанке са генералном директорицом Дијаном Миланковић и техничким директором Марком Радићем.

На састанку су разматране теме и начин развоја сарадње два предузећа. Технички директор Радић је изнео неколико предлога и потреба где би наше предузеће могло да пружи подршку у смислу унапређења емисионе и енергетске инфраструктуре,обнове стубова и агрегата, као и унапређења технике, посебно мобилних и фиксних радиорелејних веза. Том приликом је директор Савић изнео предлог о потреби реализације интерконекције наших дистрибутивних мрежа, као и размени знања и искустава у процесу дигитализације емитовања који је тренутно актуалан у Републици Српској а где наше предузеће има пуно искуства.

Након формалног дела састанка, домаћин је организовао обилазак телевизије са посебним акцентом на главни Head-End, у којем се врши обрада и дистрибуција свих видео и аудио сигнала.

Генерални директор Радио Телевизије Војводине, господин Горан Караџић је такође био део делегације и имао састанке на нивоу директора, на којима су се, поред техничких тема, разговарало и о изазовима у производњи медијских садржаја, информативних емисија и осталих сличних тема.

Оставите одговор

Translate »