Сабрали смо утиске након прославе осмог рођендана

Од Administrator — У Авала Торањ, Вести — 23. април 2018.

23

апр
2018

Према слободној процени више од 4.000 људи било је на прослави 8. рођендана Авалског торња, а према званичним подацима 2.500 је продатих улазница за посету Видиковца само у једном дану, 22. априла на дан прославе.

Пре пресецања врпце, потпредседник Владе Србије, министар трговине туризма и телекомуникација Расим Љајић добио је велики аплауз свих присутник, када се ужетом спустио са 106 метра Авалског торња. Нешто касније, прилику је искористио и градоначелник Београда Синиша Мали, као и новинари бројних редакција.

У присуству бројних представника амбасада из неколико земаља у Србији, Владе Србије и Града Београда, координаторка ТИКЕ Ћала Гултекин Тосбат је заједно са министром и градоначелником пресекла врпцу, и званично предала на употребу ЕТВ-у опремљен Плато испод три крака торња.

Донација ТИКЕ у вредности од 39.000 евра која обухвата бину- летњу позорницу са 500 столица и 40 типских етно кућица за продају сувенира и друге робе, додатни је садржај за све посетиоце, који ће обогатити боравак на овом планинском комплексу.

 

На целом комплексу Авалског торња током дана биле су организоване и бројне креативне и едукативне радионице, као и промоција здраве хране вредних домаћина.

Посетиоци свих узраста уживали су и на картинг стази за децу, у гађању стрелом, и у изложби Природњачког музеја „Инсекти”, а фондација Новака Ђоковића организовала је и едукативне програме за најмлађе и школарце.

Откако је од прошле године у комплекс Авалског торња Министарство трговине, туризма и телекомуникација почело да се улаже, ситуација се доста променила на боље.

Прошле године је остварен рекордан број од 155.000 посетилаца, што је у просеку за 15 одсто више него током претходне четири године. Са одличним резултатима и померањем рекорда посећености започело је и прво тромесечје 2018. године – 16.000 посетилаца је обишло торањ, што је за 20 одсто више него у прва три месеца прошле године, а за само 20 дана априла месеца 53% више него лане.

Са оживљавањем музичке летње сцене на Авалског променади загарантована је још већа посета домаћих и страних туриста, као и љубитеља позоришта и музике.

 

Оставите одговор

Датотеке за Преузимање
  • svg Захтев за приступ мултиплексу .XLS
  • svg Cмештај опреме на емисионим станицама .XLS
  • svg Захтев за остале услуге ЈП ЕТВ .XLS
  • svg Захтев за улазак на емисиону станицу .DOC
  • svg Ценовник Услуга .PDF
  • svg Превентивне мере - Пословни партнери .PDF
  • svg Услови за пружање техничких услуга .PDF
Translate »