Ускоро нова стратегија приступа широкопојасном интернету

Од Administrator — У Вести — 10. септембар 2013.

10

сеп
2013

Министарство спољне и унутрашње трговине и телекомуникација ускоро ће урадити нову стратегију развоја широкопојасног приступа интернету, најавила је Ирини Рељин, саветница потпредседника Владе Расима Љајића.

На регионалној конференцији југоисточне Европе о електронским комуникацијама “Телеком арена”, она је рекла да ће пре израде тог документа бити завршена припрема мапа доступности широкопојасне инфраструктуре.

Рељин је оценила да у Србији широкопојасни интернет код мобилног приступа постојан, али је напоменула да је код фиксног приступа потребно још доста труда и улагања.

Директор Агенције за електронске комуникације Србије (Рател) Милан Јанковић је оценио да је развој широкопојасног интернета један од генератора развоја друштва и истакао да би Србија требало више да улаже у тој области.

Према његовим речима, Србија би требало да направи националну широкопојасну мрежу, која би повезала све државне органе у један оквир и грађанима омогућила лакше коришћење државних сервиса, али и приступ другим садржајима на интернету.

Јанковић је навео да би као основ за националну мрежу послужили оптички каблови елетропривреде и железнице, као и Академска мрежа.

Регионална конференција југоисточне Европе о електронским комуникацијама 10. по реду “Телеком арена” први пут је одржан у Србији, у хотелу Метропол палас у Београду.

Према подацима организатора, окупила је преко 100 представника домаћих и страних компанија и институција.

Оставите одговор

Датотеке за Преузимање
  • svg Захтев за приступ мултиплексу .XLS
  • svg Cмештај опреме на емисионим станицама .XLS
  • svg Захтев за остале услуге ЈП ЕТВ .XLS
  • svg Захтев за улазак на емисиону станицу .DOC
  • svg Ценовник Услуга .PDF
  • svg Превентивне мере - Пословни партнери .PDF
  • svg Услови за пружање техничких услуга .PDF
Translate »