Акциони план за прелазак са аналогног на дигитално емитовање радиа и телевизије

Од Administrator — У Вести — 10. септембар 2013.

10

сеп
2013

На предлог Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, Влада је 14. марта 2013. године усвојила Одлуку о изменама Стратегије за прелазак са аналогног на дигитално емитовање радио и телевизијског програма у Републици Србији. Стратегијом су постављени главни циљеви и смернице за успешно увођење дигиталног и гашење аналогног телевизијског и радио програма у Републици Србији. Државни секретар за електронске комуникације, информационо друштво и поштански саобраћај, Стефан Lазаревић, истиче да ће се овим преласком на адекватан начин остварити основни национални интерес у области увођења развоја дигиталних електронских комуникација.

Измене Стратегије имају за циљ да омогуће унапређење регулаторног оквира неопходног за успешно спровођење процеса дигитализације, као и да дефинишу неопходне кораке у погледу информисаности грађана о преласку на дигитално емитовање телевизијских програма. Овим изменема предвиђено је и испитивање параметара мреже пре потпуног искључивања аналогног и преласка на дигитални сигнал, коришћењем Иницијалне мреже за тестирање емитовања дигиталног телевизијског сигнала. По речима Lазаревића, тестирање и испитивање параметара мреже представља неопходан услов да би се успешно прешло на дигитално емитовање телевизијског програма у Републици Србији у складу са праксом суседних земаља.

Саставни део Одлуке јесте Акциони план за спровођење стратегије за прелазак са аналогног на дигитално емитовање радио и телевизијског програма у Републици Србији, којим су предвиђене обавезе надлежних органа у процесу дигитализације и утврђени рокови за њихову реализацију.

Оставите одговор

Скорашњи коментари

Нема коментара за приказ.
Датотеке за Преузимање
  • svg Захтев за приступ мултиплексу .XLS
  • svg Cмештај опреме на емисионим станицама .XLS
  • svg Захтев за остале услуге ЈП ЕТВ .XLS
  • svg Захтев за улазак на емисиону станицу .DOC
  • svg Ценовник Услуга .PDF
  • svg Превентивне мере - Пословни партнери .PDF
  • svg Услови за пружање техничких услуга .PDF
Translate »