Дефиле Авалске лепоте и културе

Од Administrator — У Авала Торањ, Вести — 25. септембар 2017.

25

сеп
2017

ЈП “Емисиона техника и везе” у оквиру Дана Европске баштине а у сусрет светском дану туризма, у недељу 24. септембра 2017.године, на комплексу торња на Авали, приређени су бројни целодневни садржаји за посетиоце свих узраста.

“Културно наслеђе и природа” овогодишња је тема Дана европске баштине, и управо на Авали, која је предео изузетних одлика и заштићено природно добро, представили смо своја природна богатства, културно наслеђе и живот људи из подавалских села Бели Поток, Пиносава, Зуце, Рипањ и Врчин.

Вредни домаћини су посетиоцима припремили џемове од шумског и другог воћа, сокове, ракије, вина, сир који су се дегустирали бесплатно, а могли су се и купити.

Дани културе - 1

На платоу испод торња где је био и постављен овај базар органске хране и производа, чула се хармоника уз коју су играли млади из КУД “Милан Ђ. Милићевић” из Рипња.

КУД Рипањ

Етно продавница “Добра прича” која се налази у склопу Авалског торња, своје умеће у оквиру радионице старих заната је показао дрводеља. У новоотвореној галерији је отворена изложба слика која одише традиционалним духом са истакнутим ручним радовима наше културе. Акценат је на три целине: Стари занати, Лепе српске жене и Вина и ракије, а изложба ће бити отворена све до краја октобра месеца.

Домаћа радиност

Више од 2.000 људи који су посетили ову манифестацију, могли су да виртуелно обиђу и друге Београдске атракције: паркове, Ратно острво, Скадарлију. Са ВР наочарима уживали су највише странци и најлмађи. На зеленим површинама комплекса торња, најмлађи из Савеза извиђача Београда подигли су неколико шатора и позивали нове скауте да им се придруже.

Посетиоци

Родитељи са децом нису бринули о забави својих малишана. Савез за рекреацију и фитнес Србије на спортским теренима поставили су полигон са реквизитима, где су организована такмичења и забавне игре уз подршку спортских аниматора.

Коњички клуб Александар из Пиносаве је малишане обрадовао својим коњима. Уколико повољне временске прилике буду потрајале, засигурно ћемо поновити ово дружење, које се допало како туристима, излетницима, тако и домаћинима из Подавалских насеља.

Игралиште

Авала је идеално београдско излетиште за рекреацију, забаву, одличан провод и дружење целе породице, што потврђује рекордан број посетилаца ове године. Наиме, за првих осам месеци Авалски торањ је посетило преко 100 хиљада људи, а само у августу месецу више од 20 хиљада посетилаца.

Ово је најбољи показатељ успеха који је постигнут већ у првој години реализације пројекта развоја овог комплекса, а који је реализовало ЈП “Емисиона техника и везе” уз подршку Министарства трговине, туризма и телекомуникација и града Београда.

Оставите одговор

Скорашњи коментари

Нема коментара за приказ.
Датотеке за Преузимање
  • svg Захтев за приступ мултиплексу .XLS
  • svg Cмештај опреме на емисионим станицама .XLS
  • svg Захтев за остале услуге ЈП ЕТВ .XLS
  • svg Захтев за улазак на емисиону станицу .DOC
  • svg Ценовник Услуга .PDF
  • svg Превентивне мере - Пословни партнери .PDF
  • svg Услови за пружање техничких услуга .PDF
Translate »